Varför bör du skaffa värmepump?
Värmepumpen är ett av de mest effektiva sätten att både sänka energikostnader samt få ett bra inomhusklimat.
Med hjälp av en bra värmepump så kan du utnyttja naturen till att ge värme under kalla årstiden och kyla under varma sommardagar. Ett bra inomhusklimat är väldigt viktigt för trivseln i hemmet och gör vardagen behagligare.
Hitta en värmepump i Stockholm som passar dig
Att välja en värmepump är inte alltid det lättaste som finns, men oroa dig inte, vi hjälper dig mer än gärna att hitta en värmepump i Stockholm som passar just dig och ditt hushåll. Vi säljer främst Electrolux värmepumpar men kan även bistå med andra märken om så önskas. Vi har värmepumpar i Stockholm som passar just ditt boende för att du ska få ett behagligt inomhusklimat!
Ta kontakt med oss redan idag för ett prisförslag på din nya värmeanläggning, eller om du har frågor och funderingar kring våra värmepumpar i Stockholm så hjälper vi dig!
Olika typer av värmepumpar
Det finns en hel del olika typer av värmepumpar som fungerar på olika sätt. Nedan kommer en kortfattad förklaring om de olika typerna av värmepumpar.
Luft-vatten värmepump: Den här varianten av värmepump tar värmen från luften utanför huset och värmer sedan upp vatten som kan användas i ett vattenburet värmesystem samt för att värma varmvatten i huset.
Luft-luft värmepump: Denna variant passar bäst i hus med en öppen planlösning då luften behöver kunna cirkulera i huset utan problem. Detta brukar fungera bra som ett komplement till den vanliga uppvärmningen man har i huset. När den vanliga uppvärmningen inte behövs kan den
då stängas av så att man endast använder luft-luft värmepumpen.
Frånluftsvärmepump: Den här varianten tar upp värme av frånluften i ventilationssystemet och återanvänder värmen som släpps ut genom ventilationen. För att man ska kunna ha en frånluftsvärmepump så behöver huset vara ventilerat med ett fläktsystem.
Vattenvärmepump: Den här värmepumpen hämtar upp värmen direkt från vatten. För att kunna använda den här typen av värmepump så krävs det att det finns ett vattendrag i närheten av huset samt att man får lägga ner slangar där. Tillstånd från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd
krävs.
Ytjordvärmepump: Med en ytjordvärmepump hämtar man värme direkt från jordens ytskikt. Desto bättre vattenhalt jorden har desto bättre effekt får man ut av värmepumpen. Även den här värmepumpen kräver tillstånd från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd.
Bergvärmepump: Med den här sortens värmepump så hämtar man upp värme från berggrunden. En fördel med den här varianten är att den har en lång livslängd och effektiviteten är väldigt stabil. I Sverige är detta den vanligaste formen av värmepump. Även den här värmepumpen kräver
tillstånd från kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd då man måste borra i marken.
Om du behöver hjälp att välja en värmepump i Stockholm som passar just ditt hushåll och husets läge så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt värmepump.